Een hoge functionaris van Sony sluit niet uit dat de PlayStation VR straks ook met een pc kan worden gebruikt, en niet alleen met een PlayStation-console.

Toekomstige mogelijkheid

Vice-president Masayasu Ito heeft in een interview gezegd dat die mogelijkheid er is. "Omdat de PlayStation 4 flink wat hardware gemeen heeft met die van pc's, is de mogelijkheid aanwezig." Maar hij zei er wel bij dat Sony geen plannen heeft om de PlayStation VR op de pc aan te haken. "Momenteel zal er niets gebeuren."

PlayStation VR

Mocht het toch gebeuren, dan is dat goed nieuws voor gamers. Nu moeten die een PlayStation bezitten alvorens zij de PlayStation VR kunnen gebruiken. Dat PlayStation, dominant in de console-markt, toch een opening naar de pc-wereld overweegt, lijkt misschien vreemd, maar dat is het niet. Een volwaardige game-pc is immers veel duurder dan een PlayStation-console, dus dat voordeel blijft behouden.

Gaming-pc

Virtual reality stelt zeer hoge eisen aan een verbonden computer om alle beelden goed en vlekkeloos in beeld te brengen. Mocht PlayStation ertoe overgaan om de headset geschikt te maken voor pc's, dan wordt die headset op die markt een geduchte concurrent voor bijvoorbeeld de HTC Vive en de Oculus Rift, die voor pc's zijn ontworpen.

De PlayStation VR komt dit najaar op de markt. In dit artikel is alles te lezen over de nieuwe VR-bril.