Een analistenbureau heeft de verwachting uitgesproken dat Sony straks de leiding neemt met PlayStation VR op het gebied van virtual reality. De Oculus Rift mag op dit moment dan misschien wel het bekendste vr-apparaten van dit moment zijn, toch zal Sony de markt straks mogelijk leiden.

PlayStation VR vs Oculus Rift: wie wordt de marktleider?

Het analistenbureau IHS zegt dat Sony, en niet Oculus, straks de voorsprong pakt op de opkomende markt voor virtual reality, meldt de Financial Times. Het zou Sony in elk geval niet verkeerd uitkomen, aangezien de PlayStation-afdeling op dit moment één van de grootste steunpilaren is van het Japanse elektronicabedrijf. De verwachting is dat onder meer PlayStation VR, Oculus Rift en Vive, een virtual reality-bril gemaakt door smartphonemaker HTC en gameplatformhouder Steam, begin 2016 op de markt verschijnen.

Over de groei van de virtual reality-markt gezegd dat het over het algemeen een langzame start zal hebben en dat early adopters zeker de eerste vijf jaar het moeten doen met een mager software-aanbod; virtual reality lijkt geen bubbel te zijn, maar is ook zeker niet 'the next best thing'. Verder denkt het analistenbureau dat Sony straks de leiding op de markt neemt en niet pionier Oculus Rift, aangezien PlayStation VR gekoppeld kan worden aan 37 miljoen PlayStation 4-spelcomputers wereldwijd. Op dit moment zijn er minder pc's sterk genoeg voor Oculus Rift.

Andere aspecten die PlayStation VR moeten helpen groeien zijn de studio's waar Sony eigenaar van is en in staat zijn first party-titels te maken en de lagere prijs waarvoor Sony de vr-bril in de markt kan zetten.