De Sony PlayStation VR zal vanaf 13 oktober te koop zijn in Europa en de Verenigde Staten. In Nederland zal de virtual reality-bril 399 euro gaan kosten. Om gebruik te kunnen maken van de headset, die je wel een PlayStation 4 in huis te hebben.

PlayStation VR vanaf 13 oktober te koop

Sony heeft tijdens zijn presentatie op de E3, een grote en belangrijke gamebeurs in de Verenigde Staten, bekendgemaakt dat PlayStation VR, de virtual reality-bril van het bedrijf, vanaf 13 oktober te koop is in de Verenigde Staten. Later bevestigt de beste man dat de bril ook vanaf die datum in Europa verschijnt. Wanneer de bril in Nederland verschijnt, dan zal die 399 euro gaan kosten. De PlayStation VR-headset werkt niet zonder PlayStation 4, dus die zul je erbij moeten kopen wanneer je de console nog niet in huis hebt gehaald.

Daarnaast heeft Sony laten weten dat er tussen 13 oktober en 31 december 2016 zo'n vijftig titels beschikbaar moeten zijn voor de virtual reality-headset. Dat maakte de fabrikant in een eerdere statement ook al bekend, dus het is goed om te lezen dat de plannen nog steeds overeind staan. Games die tijdens de presentatie waren getoond zijn onder andere Final Fantasy XV: VR Experience, Batman Arkham VR, Resident Evil 7 en Farpoint. Ook Star Wars: Battlefront krijgt zijn eigen virtual reality-content in de vorm van missies.