Sony heeft in tijdens zijn perspresentatie tijdens GDC 2016 aangekondigd wanneer we de PlayStation VR mogen verwachten en wat het apparaat gaat kosten. De virtual reality-bril voor PlayStation 4 verschijnt in oktober voor een prijs van 399 euro.

PlayStation VR kost 399 euro

Sony heeft tijdens een presentatie tijdens de Game Developers Conference in San Francisco bekendgemaakt dat de PlayStation VR vanaf oktober 2016 verkrijgbaar is voor een prijs van 399 euro. Mocht je al een PlayStation 4 hebben, dan is dat een koopje voor een virtual reality-bril. Zelfs wanneer je nog een PS4 moet kopen, dan ben je in verhouding nog steeds goedkoper uit wanneer je die prijzen afzet tegen die van de Oculus Rift en de HTC Vive, die beide een behoorlijke pc nodig hebben om hun games af te kunnen spelen.

Echter, er zitten wel wat addertjes onder het gras. De prijs van 399 euro is exclusief de Move-controllers en de PlayStation Camera die je nodig hebt. Die zul je dus nog apart moeten kopen. Sony heeft hiervoor gekozen, omdat veel PlayStation-eigenaars al zo'n camera of van die Move-controllers hebben. Desondanks zullen er wel bundels worden verkocht, inclusief de benodigde accessoires, maar helaas is daar op moment van schrijven niets over bekend. De PSVR behoudt dezelfde specs die al eerder naar buiten zijn bracht.

Specs PlayStation VR

  • 5,7 inch oled-scherm
  • 120 frames per seconde
  • Resolutie van 1920 x RGB x 1080 (elke pixels beschikt over het volle spectrum van RGB)

Wanneer de PlayStation VR-bril wordt uitgebracht, dan zullen er vijftig games beschikbaar zijn voor het apparaat. Zo zou er een exclusieve versie van Star Wars: Battlefront moeten gaan verschijnen. Naast de Move-controllers, kun je sommige games ook spelen met de DualShock 4-controller. Iedereen die een PSVR-bril koopt, zal overigens worden voorzien van een speciale demodisc met vr-ervaringen. Wat voor ervaringen dat zijn, is nog niet bekend. Ook zal SCE Japan Studios’ The Playroom VR gratis te downloaden zijn.