Sony heeft bekendgemaakt dat PlayStation VR, de virtualrealityheadset voor PlayStation 4, inclusief camera, voortaan voor een lagere prijs in de winkels ligt. Voorheen had de bril een prijskaartje van 399,99 euro, nu betaal je honderd euro minder. Het gaat hier overigens om de tweede versie van de vr-bril.

PlayStation VR goedkoper

Sony kondigt woensdag aan dat PlayStation VR, inclusief camera, vanaf 29 maart voor 299,99 euro te koop is in Europa. We hebben het apparaat kunnen testen vlak nadat het werd gelanceerd en kunnen concluderen dat het een fijne virtualrealitybril is voor een betaalbare prijs -- maar het is er natuurlijk niet eentje zonder gebreken. Lees daar meer over in onze uitgebreide recensie. Naast een camera en natuurlijk geschikte software, heb je ook de juiste controllers nodig voor het bedienen van de games en software: de PlayStation Move-controllers.

De Sony PlayStation VR werd in oktober 2016 gelanceerd en is sindsdien een succes te noemen voor het bedrijf. In de afgelopen anderhalf jaar zijn er ook ruim driehonderd titels beschikbaar gesteld voor PSVR, zodat je er altijd wel op kunt gamen. Gamen in virtual reality leent zich nog niet voor uitgerekte speelsessies, maar voor een paar uur kun je je prima vermaken. Games die je nu kunt spelen, zijn onder meer Blood & Truth, WipEout Omega Collection, Firewall Zero Hour, The Persistence, Star Child, Eden Tomorrow en Rick and Morty: Virtual Rick-ality.