Plex heeft aangekondigd dat de videostreamingdienst voor lokaal opgeslagen video's nu ook te gebruiken is in combinatie met de Samsung Gear VR. Dat is momenteel nog steeds één van de meest populaire oplossingen voor virtual reality voor mobiele apparaten, dus is het niet vreemd dat de app nu te downloaden is.

Plex op Samsung Gear VR

Er is geen gebrek aan speciaal voor virtual reality gemaakte video's. Gelukkig kun je ook nog steeds normale video's bekijken binnen virtualrealitybrillen en ook wat dat betreft heb je volop opties, zoals bijvoorbeeld Netflix en YouTube. Nu kun je Plex ook aan dat lijstje toevoegen, aangezien het bedrijf bekendgemaakt heeft voortaan ook de Samsung Gear VR te ondersteunen. Eerder kwam al in het nieuws dat de dienst via een Google Daydream-headset beschikbaar is, maar tot op heden moet de eerste Daydream-bril nog in Nederland verschijnen.


Net zoals met andere applicaties van Plex kun je de content bekijken die op je server geïnstalleerd staan, alsof het je eigen videostreamingdienst is. Heb je nog geen server? Geen probleem, je kunt er zo eentje instellen op een computer of NAS (een soort harde schijf voor je netwerk). Binnen de Samsung Gear VR is het mogelijk de content in een soort zwevend raam te bekijken en kun je de omgeving instellen alsof het een gezellig huis is. Dit is overigens niet de Android-versie van de app, je zult echt de Gear VR-versie uit de Oculus-winkel moeten halen.