De Pokémon Go Plus-wearable waar wij eerder over schreven, heeft van Nintendo een prijs gekregen. Hij kost 35 dollar. Daarvoor krijg je een druppelvormig apparaatje met een lampje erin, dat in verschillende kleuren knippert en daarmee spelfuncties uitbeeldt.

Augmented reality

Als de echte wereld en virtual reality zich op die manier vermengen, heet dat augmented reality. Het apparaatje wordt door Nintendo op de markt gebracht en moet vooral mensen aanspreken die in de jaren negentig helemaal weg waren van de animatiefilms, spelkaarten en games rondom Pokémon, dat toen een ware rage was.

Pokémon vangen

De wearable moet via bluetooth worden aangesloten op een smartphone, waar hij zijn gegevens vandaan haalt over locatie en meer. Op die manier kun je met de wearable in de gaten houden of zich in je directe nabijheid een Pokémon-figuur ophoudt. Het lampje wordt dan blauw. Dan kun je een Pokémon-figuur proberen te vangen. Dat doe je door op een knop op de wearable te drukken. Als het lukt, verandert het lampje van kleur. Hij geeft dan een regenboogkleurig patroon te zien.Missie geslaagd. Is het mislukt, dan wordt het lampje rood. Tijdens dit alles kan de smartphone in de zak blijven.

Nintendo

Op deze manier kan het spel tijdens elke wandeling een rol gaan spelen. Nintendo heeft niet gezegd wanneer de app zijn release beleeft, maar de wearable wordt in ieder geval vanaf eind juli verkocht. Over prijzen en beschikbaarheid van de Pokémon Go Plus in Nederland is nog niets bekend.