Mogelijk zal Pokemon GO, de meest populaire augmented reality-game van dit moment, ook verschijnen voor onder meer Google Cardboard. En als dat het geval is, zal het spel mogelijk ook op andere vr-apparaten speelbaar worden.

Pokemon GO in virtual reality

Pokemon GO zal mogelijk naar Google Cardboard komen. Dat concluderen Pokemon GO-spelers nadat ze elk onderdeel van de instellingen hebben bekeken. Binnen die instellingen is er een kopje gereserveerd voor Google Cardboard, omdat het spel blijkbaar een licentie gebruikt die te maken heeft met Cardboard. Daardoor leeft nu dus de gedachte dat we de Pokémon binnenkort ook in virtual reality kunnen spelen. En als er een Google Cardboard-versie aankomt, dan laat een Samsung Gear VR-versie niet lang op zich wachten.

Pokemon-Go-Licenses

Mogelijk wordt de ondersteuning voor vr-brillen (om het even algemeen te houden) in een latere update toegevoegd. Dat zou geen vreemde zet zijn, omdat de ontwikkelaar, Niantic, al heeft laten weten nieuwe features te willen toevoegen middels verschillende updates. Wellicht dat de developer een nieuwe (kartonnen) bril uitbrengt, zodat je ook altijd kunt blijven zien waar je loopt - als we de vele nieuwsberichten omtrent het gebruik van Pokemon GO mogen geloven, dan gebeuren er al genoeg ongelukken. Niantic heeft niet gereageerd.