Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan verschijnt Pokémon GO straks ook als applicatie voor Android Wear van Google. Momenteel kunnen alleen Apple Watch-eigenaars uitkijken naar de game voor hun slimme horloge.

Pokémon GO naar Android Wear

Hoewel de populariteit van Pokémon GO al wat afgenomen is, is de game nog steeds ontzettend groot en razend populair. Fabrikanten spelen nog maar al te graag in op die populariteit. Neem bijvoorbeeld Apple, die vorige week aankondigde dat het spel ook zal worden uitgebracht voor Apple Watch. Op dat slimme horloge kun je beesten tegenkomen, items verzamelen en je stappen bijhouden. Ondertussen vragen Android Wear-gebruikers zich af waar hun versie dan precies blijft. En zoals het er nu naar uitziet, hoeft dat niet lang meer te duren.

Binnen de code van Pokémon GO zijn namelijk verwijzingen gevonden naar Android Wear. Dat meldt althans de geruchtenmolen. Als die geruchten waar blijken te zijn, dan kunnen we dus rekenen op een release voor dat platform van Google. Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat die regel code alleen te maken heeft met Android in combinatie met de wearable Pokémon GO Plus, die op 16 september gelanceerd wordt. Het is dus nog even afwachten wat Nintendo of Niantic gaan aankondigen - maar een release is nog niet uitgesloten.