Na Australië, de VS en Nieuw-Zeeland is nu Duitsland aan de beurt voor Pokémon Go. Het razendpopulaire augmented realityspel van Nintendo is bij de oosterburen inmiddels officieel uitgerold.

Nog niet officieel in Nederland

Het is nog steeds onbekend wanneer Pokémon Go officieel in Nederland is te spelen. Via een inlog op een Australische server lukt het hier wel om mee te doen, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Niet dat ook maar één speler zich hieraan stoort, maar goed.

Duitsland dus eerst aan de beurt

Nu het spel ook in Duitsland op smartphones is te krijgen, bestaat de hoop dat de rest van Europa niet lang meer op zich zal laten wachten. Hoewel het waarschijnlijker lijkt dat Nintendo Pokémon Go eerst in Azië zal uitbrengen, want daar is Pokémon natuurlijk ooit bedacht en populair geworden. En dat is het nog steeds. Volgens een bericht in Aziatische media is Pokémon Go in dat werelddeel al deze week aan de beurt.

Nintendo

Nintendo heeft in de eerste dagen nadat het spel online kwam, gekampt met flinke serverproblemen waardoor het spel er regelmatig urenlang uit lag. Het ligt voor de hand dat Nintendo dit probleem in nieuwe markten wil zien te voorkomen.

Film

Inmiddels zijn er ook al gesprekken gaande over een Pokémon Go-film. Nintendo zou die snel willen uitbrengen, nu de hype op zijn hoogst is.

Wat de uitrol in Duitsland betreft, het is nog niet helder of Nederlandse fans van het spel straks ook op Duitse servers kunnen inloggen, en of dat voordelen heeft boven die in verder weg gelegen landen. Daarover zal ongetwijfeld zeer binnenkort meer duidelijk zijn.