Een slimmerik heeft uitgevonden hoe je Pokémon Go op een pc kunt spelen. Door een Android emulator te gebruiken, zoals Bluestacks, kan de pc in een Androidsmartphone veranderen. En dan kan de app erop.

Valsspelen wordt bestraft

Als de app geïnstalleerd is, kun je rondom op zoek naar de Pokémon. Die zijn nooit in de buurt van de pc natuurlijk, dus dan is het zaak om een nep-gps locatie aan te maken. 'Spoofen' heet dat. Maar pas op, mensen die dat doen, kunnen uit het spel worden gemikt voor enkele uren.

Nintendo bestraft valsspelers. Dus ook mensen die van achter hun pc de Pokémon voor de neus wegkapen van mensen die wel de moeite nemen om de straat op te gaan met hun telefoon, in een poging een zeldzame Pokémon te vinden.

Filmpje met uitleg

Wie het toch wil proberen, kan het onderstaande filmpje bekijken. Hierin wordt in het Engels precies uitgelegd hoe je je computer zo configureert dat je niet meer rond hoeft te rennen op zoek naar de virtuele wezentjes in het wild.

Eigenlijk is er maar een rechtvaardiging voor valsspelen op deze manier: een lege telefoonbatterij. Veel Pokémontrainers hebben daar al snel last van, omdat de camera de hele tijd aan staat en de mobiele verbinding van de smartphone ook op volle toeren draait, evenals de gps om de locatie van de speler en de Pokémon vast te leggen.