Een ontwikkelaar die beschikt over de Microsoft HoloLens-augmented reality-bril heeft een demo in elkaar gezet en laat zien hoe je Pokemon GO kunt spelen. Van die demo heeft de developer een video gemaakt, die je nu kunt bekijken op YouTube.

Pokemon GO spelen op de Microsoft HoloLens

Terwijl een groot deel van de Android- en iOS-bezitters momenteel Pokémon vangt in augmented reality (ook al is dat in zijn meest basale vorm), wachten Windows-gebruikers nog braaf op hun versie voor hun platform. Of dat ook een Universal Windows Platform-app wordt is natuurlijk niet duidelijk, maar dat zou wel handig zijn. Want dan kun je de app in theorie ook afspelen op de HoloLens van Microsoft. Een ontwikkelaar, die de developement kit van de hardware een dag in huis had, heeft daar een demo van gemaakt.

In de bovenstaande video kun je zien hoe het concept van Pokemon GO zou kunnen werken op de HoloLens. De ontwikkelaar in kwestie is CapitolaVR, die binnen een dag deze demonstratie in elkaar gezet heeft. Uiteraard heeft de developer geen plannen aangekondigd voor een release van de game in deze vorm, omdat er natuurlijk geen afspraken zijn gemaakt over het gebruik van de licenties tussen CapitolaVR en The Pokémon Company. Desondanks is het tof om te zien hoe de populaire game zou kunnen werken op de HoloLens.