Pokémon GO Plus is een klein draagbaar apparaat dat spelers Pokémon GO laat spelen zonder dat ze op hun smartphone hoeven te kijken. Dit accessoire is in Europa, waaronder Nederland, vanaf 16 september verkrijgbaar.

Pokémon GO Plus vanaf 16 september verkrijgbaar

Pokémon Plus is vanaf 16 september verkrijgbaar in Nederland, maakt Nintendo vandaag bekend. De wearable is compatibel met zowel iOS als Android. Het apparaat maakt via Bluetooth low energy contact met mobiele telefoons en wijst spelers op nabije Pokémon en PokéStops. Wanneer een Pokémon in de buurt is, zal het apparaat trillen en gaat een groen lampje knipperen. Spelers kunnen vervolgens de knop van het apparaat indrukken om een Poké Ball te gooien. Als de Pokémon is gevangen, gaat het apparaat knipperen en trillen.

Wanneer de Pokémon GO Plus in de buurt komt van een PokéStop zal het apparaat trillen en gaat een blauw lampje knipperen. Spelers kunnen dan op de knop van het apparaatje drukken om voorwerpen te ontvangen. GO Plus kan gebruikt worden terwijl Pokémon GO op de achtergrond draait, maar kan niet reageren op Pokémon die zijn gevonden in de game als het voorwerp Incense is gebruikt. Vanaf vandaag is Pokémon GO Plus te bestellen bij de Nintendo Online Store. Binnenkort volgt informatie over andere verkooppunten.

Dit zijn de minimale eisen voor Pokémon GO Plus.

iOS

  • Compatibele OS-versies: iOS 8 - 9
  • Compatibel met: iPhone 5/5c/5s/SE/6/6s/6 Plus/6s Plus

Android

  • Compatibele OS-versies: Android 4.4 - 6.0
  • Compatibel met: Android 4.4 of hoger met ondersteuning van Bluetooth Smart (Bluetooth v4.0 of hoger) en 2GB ram of meer.