Apple heeft bekendgemaakt dat Pokémon GO ook als applicatie zal worden uitgebracht voor de Apple Watch smartwatch. Met deze app wil de maker, Niantic, ervoor zorgen dat je meer op je omgeving en minder op het scherm van je smartphone let.

Pokémon GO op de Apple Watch

Vind je het ook jammer dat je altijd de Pokémon GO-app open moet hebben om je Pokémon te vangen? Dan hebben we goed nieuws, mits je een Apple Watch hebt. Tijdens de Apple-presentatie, waar we ook een nieuwe Apple Watch verwachten, is namelijk bekendgemaakt dat de game ook naar de smartwatch van het bedrijf uit Cupertino komt. Pokémon GO op de smartwatch zal gekoppeld worden aan de fitnesscapaciteiten van het slimme horloge, zonder dat je daar je iPhone voor nodig hebt. De releasedatum is helaas niet bekend.

Wel weten we inmiddels dat we bijna alles kunnen doen met de game op het slimme horloge, wat we ook kunnen doen binnen de app op de smartphones. Je kunt Pokémon tegenkomen, kunt eieren uitbroeden, PokéStops bezoeken en medailles winnen op basis van je prestaties. Daardoor hoef je dus niet constant met je iPhone in je hand te lopen en hoef je ook niet constant op dat schermpje te kijken. Nu is het dus mogelijk om beter op je omgeving te letten dan ooit tevoren en dat is hetzelfde idee achter de accessoire Pokémon GO Plus.

De game wordt aan het einde van het jaar verwacht.