Binnenkort verschijnen er twee nieuwe Pokémon-games, Pokémon Sun en Moon, voor de Nintendo 3DS, die worden geleverd met een speciale wearable. De wearable wordt de Z-Ring genoemd, maar verder heeft Nintendo nog geen details vrijgegeven over het apparaatje.

De Z-Ring is de wearable voor Pokémon Sun en Moon

Door het succes van Pokémon GO zou je bijna vergeten dat Nintendo ook nog een Pokémon-serie laat lopen op de handheld van het bedrijf, de Nintendo 3DS. De nieuwste delen in de serie heten Pokémon Sun en Moon en spelen zich af op het tropische eilandengebied Alola. Daar komen we aan het einde van het jaar meer monsters tegen die we nog niet eerder hebben gezien waarmee we kunnen strijden en die we kunnen vangen. Maar Alola biedt trainers meer dan voorheen en bevat ook een speciale item voor speciale aanvallen.

Dit item heeft Z-Ring. Dit is niet alleen een wearable voor in het spel, maar ook voor daar buiten. Het wordt een interactief element voor de speler, met verschillende kleuren, maar wat je er nu precies mee moet doen, is niet duidelijk. Voor Pokémon Sun en Moon presenteerde Nintendo al eerder een wearable voor Pokémon-spellen: de stappenteller voor Pokémon HeartGold en SoulSilver. Met deze teller kun je Pokémon trainen tijdens het lopen. Het wachten is nu op de informatie over de Z-Ring, zodat we weten wat we ermee kunnen doen.