Polar heeft de Polar M600 aangekondigd, een waterdicht sporthorloge met Android Wear, die is voorzien van een optische hartslagmeter. De hartslagmeting gebeurt via zes led-lampen, met een algoritme dat is ontwikkeld en getest voor maximale betrouwbaarheid.

Dit is de Polar M600

Polar heeft de Polar M600 aangekondigd, een waterdicht sporthorloge met Android Wear, die is voorzien van een optische hartslagmeter. De hartslagmeting gebeurt via zes led-lampen, met een goed getest algoritme. De M600 is daarnaast ook uitgerust met een geïntegreerde GPS, 24/7 activiteitsmeting en Polar Smart Coaching-functies via de Polar App voor Android Wear. Het sporthologe is zowel ontwikkeld voor intensieve trainingssessies als voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvolle smartwatch.

Het waterdichte sporthorloge met een compact design en een 1,3-inch touchscreen kleurendisplay is tijdens een trainingssessie gemakkelijk te bedienen via de knop aan de voorzijde. Wanneer het horloge gekoppeld wordt aan Android devices bedraagt de batterijduur meer dan 48 uur. De polsband van zachte siliconen is beschikbaar in zwart en wit. Later dit jaar volgt ook een rode polsband. Naast de mogelijkheden met betrekking tot sport, hebben toekomstige eigenaar ook toegang tot de vele mogelijkheden van Android Wear.

Zo is er spraakbesturing en keuze uit meer dan duizend wijzerplaten. Ook het ontvangen van agenda meldingen, het lezen van en antwoorden op tekstberichten, scrollen door social media feeds is mogelijk. Daar bovenop komt ook nog eens de toegang tot meer dan vierduizend apps via Google Play. De Polar M600 heeft 4GB intern geheugen. Gebruikers kunnen hun muziek synchroniseren via Google Play en zelfs luisteren zonder dat ze gebruik moeten maken van hun smartphone. Ook is er nog de app Polar Flow.

Via de Polar Flow-app voor iOS en Android hebben gebruikers inzicht in hun dagelijkse beweging, hun workout op hartslag en hun slaappatroon. Via de webservice krijgen ze zelfs nog meer feedback over hun conditie, trainingsherstel en voortgang. Gebruikers van de Polar M600 kunnen in Polar Flow bovendien gratis een trainingsprogramma op maat maken via het nieuwe Polar Running Programma. Ze kunnen kiezen uit verschillende afstanden (5km, 10km, een halve of hele marathon) en op basis daarvan, en gebaseerd op de huidige conditie, stelt het Running Program een trainingsprogramma op, dat wordt aangepast naarmate de conditie van de gebruiker verbetert. De eenvoudig op te volgen trainingsinstructies helpen lopers focussen op wat echt belangrijk is om vooruitgang te boeken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Polar M600 is medio september verkrijgbaar in Charcoal Black en Powder White en kost 349,90 euro. Verwisselbare polsbanden in Polar Red worden later dit jaar verwacht.