De Amerikaanse politie is klaar met de tientallen valse alarmmeldingen die ze dagelijks binnenkrijgen via de Apple Watch. Sinds enkele maanden heeft Apple een functie genaamd SOS-noodmelding toegevoegd aan de smartwatch. Door de knop aan de zijkant van de Apple Watch ingedrukt te houden en te wachten op de timer die terugloopt kunnen alarmdiensten worden ingeschakeld. Helaas blijkt deze functie vaak onbedoeld ingeschakeld te worden.
Website Futurism meldt dat de alarmdiensten in Elk Grove, Californië zo'n twintig valse alarmmeldingen per dag binnenkrijgen via de Apple Watch. In totaal gaat het al om 1600 valse meldingen, die voornamelijk van een lokaal Apple reparatiecentrum komen. De mensen aan de telefoon horen dan de medewerkers van het reparatiecentrum die per ongeluk de functie inschakelen tijdens een reparatie.

Gebruikers schakelen per ongeluk de functie in

De valse meldingen komen echter niet alleen vanuit Elk Grove, want door de hele Verenigde Staten komen valse meldingen bij de alarmdiensten binnen. Newsweek meldt dat ook men ook in Ottawa County in Ohio zo'n tien valse meldingen per week krijgen. De alarmdiensten bellen vervolgens terug, waarna de gebruikers verrast reageren dat ze aan het sporten waren of per ongeluk op de knop hebben gedrukt. Ook in Michigan, North Carolina en andere delen van Californië krijgen de alarmdiensten dergelijke valse meldingen binnen.

SOS-noodmelding heeft het leven gered van een vrouw en haar baby

Gelukkig is er ook goed nieuws te meldingen over de sos-noodmeldingfunctie van Apple. Zo heeft de Apple Watch het leven gered van een vrouw en een baby na een ongeluk met de auto. Apple heeft laten weten dat het bedrijf op de hoogte is van de vele valse meldingen die bij de alarmdiensten binnenkomen via de Apple Watch. Ze onderzoeken de mogelijkheden en komen hopelijk binnenkort met een update die ervoor zal zorgen dat mensen minder vaak per ongeluk een sos-noodmelding naar de alarmdiensten versturen.