Pomo Waffle is niet de eerste kindersmartwatch met gps-tracker voor bezorgde ouders. Maar wel de eerste die aanpasbare bandjes heeft. Er kunnen kleurige ringetjes om het bandje worden geschoven, zodat een kind het horloge er elke dag anders uit kan laten zien.

Pomo Waffle

Pomo Waffle is een zeer succesvol Kickstarterproject. Met nog vijftien dagen te gaan, is er al het dubbele bedrag beloofd van wat de bedenkers van het horloge vroegen: dik zestig mille. Dat horloge gaat er dus komen, beloven de uitvinders.pomo-waffle-2

GPS en simkaart

Voor ouders is belangrijk dat de kindersmartwatch is uitgerust met een gps-chip en plek voor een simkaart. Via de gps-chip kan van tevoren een 'veilige zone'  worden ingesteld, bijvoorbeeld een kring rondom een bekende speeltuin. Komt het kind daarbuiten, dan wordt de ouder automatisch via een app op zijn smartphone gewaarschuwd. Dan kan het kind op zijn horloge gebeld worden: ga terug! Op die manier kan het kind zelfstandig naar buiten, maar weten de ouders toch dat het veilig is.

Take me home

Het horloge ontdekt automatisch wanneer het wordt afgedaan. Ook dan komt er een waarschuwing naar de smartphone van de ouders. Raakt een kind de weg kwijt, dan kan hij de optie 'take me home'  aanzetten. Met één druk op de knop komen er voor een kind begrijpelijke routeaanwijzingen in beeld die het kind weer op de route naar huis brengen. Het horloge kan tegen water en stof.

Kind-kant

Dat is de ouder-kant. Nu de kind-kant van dit horloge. Pomo Waffle is zo bedacht, dat jonge kinderen het graag dragen. Het is kleurig, de bandjes zijn aan te passen, en er staan leuke notificaties en spelletjes op. Als twee kinderen met een Pomo Waffle elkaar tegenkomen, kunnen ze met hun horloges in de lucht schudden en dan worden ze automatisch gepaard, zodat ze elkaar kunnen bellen. Een soort walkie-talkie-functie die 'best friend forever' wordt genoemd. Verder houdt een app bij hoeveel beweging het kind krijgt, zit er een eenvoudige agenda in en de kleurrijke app kan het horloge op afstand programmeren.

Kickstarter

Het Kickstarterproject eindigt over twee weken. In maart volgend jaar krijgen de eerste backers hun apparaatje toegestuurd, met accessoires zoals extra bandjes en kleurringen voor die bandjes. De prijs is rond de honderd dollar.

Meer informatie over smartwatches is hier te vinden.