Vorig jaar plaatsten we een bericht over de PowerWatch, een smartwatch met een batterij die nooit leeg raakt, doordat het wordt opgeladen door de hitte van het lichaam. De smartwatch is uiteindelijk op de markt verschenen en bleek daadwerkelijk goed te werken, alhoewel het qua smarwatch-functies wat mager bleek te zijn. Tijdens de CES 2018 heeft Matrix de PowerWatch X geïntroduceerd. Deze nieuwe versie van de PowerWatch heeft meer functies te bieden dan het origineel.

PowerWatch X is meer een echte smartwatch

Zo belooft Matrix dat de PowerWatch X meer een echte smartwatch zal worden, in tegenstelling tot de beperkte functies die het origineel te bieden had. Zo toont de smartwatch straks smartphone-notificaties via Bluetooth, zodat telefoongesprekken of berichten straks getoond worden op de smartwatch. Of de functies op het gebied van fitnesstracking ook worden uitgebreid is nog niet bekend. Een journalist van TheVerge heeft de PowerWatch X mogen testen tijdens de CES 2018. De notificaties werkten nog niet, maar het gewicht van de smartwatch bleek in ieder geval lichter dan je van het robuuste design mag verwachten. De smartwatch komt volgens Matrix met een haast onverwoestbare siliconenband en zal waterdicht zijn tot 200 meter.

Het nadeel van veel smartwatches is dat de batterij vaak sneller leeg is dan je lief is. Dat zal met de PowerWatch X in ieder geval niet meer gebeuren. Eind januari moet de smartwatch verschijnen op de website van Matrix voor een prijs van 249 dollar.