Dat de Apple Watch vanaf 10 april te bestellen is, is inmiddels oud nieuws. Maar we weten nu ook vanaf hoe laat we kunnen bestellen: 09:01 uur. Helaas nog niet in Nederland, maar wel in Duitsland of Frankrijk.

De Apple Watch vooruit bestellen

Vanaf volgende week vrijdag is het zover: dan kun je de Apple Watch in een aantal landen alvast vooruit bestellen (pre-orderen). Apple heeft bekendgemaakt dat het slimme horloge vanaf 10 april precies om 00:01 uur Pacific Time in Noord-Amerika te bestellen is. Wanneer je dat omrekent naar de tijdens in de Europese landen waar je de Apple Watch wel kunt bestellen, aangezien dat in Nederland dan nog niet kan, komen we uit op 09:01 uur op vrijdagochtend 10 april in Duitsland en Frankrijk (en 08:01 in Engeland).

Aangezien Apple-producten vooral in de eerste week van release ontzettend populair zijn, moet je als toekomstig Apple Watch-eigenaar er toch snel bij zijn. Waarschijnlijk betekent dit ook dat je direct een bestelling voor een Apple Watch moet plaatsen om er zeker van te zijn dat je er sowieso eentje hebt wanneer die na 24 april 2015 geleverd wordt. Dat houdt in dat je het horloge niet in de winkel kunt uitproberen en dus eigenlijk nu al de keuze hebt moeten maken voor welk model, in combinatie met dat specifieke bandje, je wil gaan.

Gene Munster, een analisten van het analistenbureau Piper Jaffray, denkt dat er in het eerste weekend dat de Apple Watch beschikbaar is, meer dan een miljoen van die Watches verkocht worden. Munster baseert zijn vooruitziende blik op de voorspelling dat tenminste één procent van alle iPhone-eigenaars de Apple Watch zal gaan kopen op dat moment. Dat cijfer combineert overigens pre-orders met eigenlijke verkopen in de winkel, ook al worden er wat problemen met de beschikbaarheid verwacht. Desondanks gelooft Munster in zijn getal.