Oculus heeft de prijs voor de Oculus Rift bekendgemaakt: de bril kost 699 euro. Ook weten we inmiddels wanneer het apparaat geleverd zal worden. De virtual reality-bril wordt vanaf maart, maar waarschijnlijk pas echt in april geleverd.

Dit kost de Oculus Rift: 699 euro

De prijs voor de Oculus Rift is eindelijk bekendgemaakt: de virtual reality-bril kost in Europa 699 euro en is vanaf nu op de site van Oculus te bestellen. In Noord-Amerika kost de bril 599 dollar. Waar dat prijsverschil vandaan komt, is helaas niet bekend. Wanneer je de Oculus Rift pre-ordert, dan krijg je daar flink wat hardware voor. Naast de bril, krijg je ook een Xbox One-controller, positiesensor (die je op je bureau zet) en een afstandsbediening. Ook krijg je twee games bij de pre-order, namelijk EVE: Valkyrie en Lucky's Tale.

Dit zijn de computerspecificaties die je nodig hebt om de bril te kunnen gebruiken.

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent of nieuwer
  • Intel i5-4590 equivalent of nieuwer
  • 8GB+ werkgeheugen
  • Windows 7 SP1 of nieuwer
  • 2x USB 3.0 ports
  • HDMI 1.3 video output, met ondersteuning voor 297MHz clock via een direct output architecture

Oculus Rift zag voor het eerst het levenslicht in 2012, op het crowdfundingplatform Kickstarter. Sinds Facebook het bedrijf achter de virtual reality-bril kocht, zit er schot in de ontwikkeling. Eerder werd al gezegd dat de consumentenversie gaat lijken op het prototype die we beter kennen onder de naam Crescent Bay. Die versie gebruikt twee kleine schermen, een externe tracking camera en software die de illusie van een 3d-omgeving weergeeft. De controller van de virtual reality-bril, de Touch-controllers, zijn onlangs nog uitgesteld.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.