De prijs van de Oculus Rift Touch, de controller voor de virtual reality-bril, is gelekt en we weten inmiddels dat die niet goedkoop wordt. De verwachting is dat we later deze maand de Touch-controllers kunnen kopen, zodat je ook andere games op de vr-bril kunt spelen.

Dit is de prijs van de Oculus Rift Touch

Toen de Oculus Rift in Noord-Amerika werd gelanceerd, werd de virtual reality-bril geleverd zonder de Oculus Rift Touch. Dit is een controller voor de vr-bril, die het mogelijk maakt hand- en armbewegingen te vertalen in de digitale wereld. De controller bestaat uit twee, bijna identieke, onderdelen, en beschikt over vier actieknoppen, twee andere knoppen, twee triggers en twee analoge knuppels. Op dit moment wordt de Oculus Rift geleverd met een Xbox One-controller, zodat je direct kunt gamen wanneer je de bril aanschaft.

Maar de verwachting is dat we later deze maand, vanaf 20 september, de Rift kunnen kopen in Europese landen, en dat die brillen worden geleverd met de Oculus Rift Touch. Mocht je tegen die tijd de controllers los willen kopen, dan moet je flink in de buidel tasten. De Touch heeft namelijk een prijs van 199 euro, als we een grote elektronicazaak mogen geloven. De controller weegt 127 gram - onduidelijk is of dat voor beide onderdelen of voor één onderdeel geldt. De bril plus controller kost nu, bij elkaar opgeteld, 899 euro.