Mogelijk is de prijs voor de aankomende PlayStation VR-headset al gelekt via de online winkel Amazon. Sony geeft aan dat het om een foutieve prijs gaat. En dat zouden wij ook hebben gezegd, als je kijkt naar het immense bedrag dat staat genoteerd.

Wat gaat de PlayStation VR kosten?

Nu de prijs van de Oculus Rift bekend is (en mensen daardoor behoorlijk teleurgesteld waren), kijken de virtual reality-geïnteresseerden uit naar de prijzen van die andere brillen: bijvoorbeeld die van de PlayStation VR. Amazon Canada geeft misschien al het verlossende woord voordat Sony dat doet, aangezien de mogelijke prijs via die website naar buiten is gekomen. Voordat we de prijs weergeven, willen we eerst nog onder de aandacht brengen dat Sony heeft aangegeven dat het hier om een foute weergave gaat en dat de prijs nog niet bekend is.

De PlayStation VR rond de achthonderd dollar gaan kosten (ongeveer 730 tot 735 euro). Dat is twee honderd dollar meer dan de Oculus Rift en daar waren mensen al van ontdaan. Sony heeft dus ontkent dat dit de werkelijke prijs is - mocht het wel de echte prijs zijn, dan heeft het marketingteam van het Japanse bedrijf een flinke klus in handen. Mogelijk had Sony die prijs wel in gedachte (Sony beheert de pagina zelf op Amazon), maar toen het de reactie op de Oculus Rift-bril zag, besloot het bedrijf mogelijk de prijs in de toekomst aan te passen.