Wacht je al met smart op de Tag Heuer-smartwatch die in samenwerking met Google gemaakt wordt? Begin dan maar vast met sparen. Want dit mooie, slimme horloge heeft een behoorlijk prijskaartje, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug.

Tag Heuer-prijskaartje: 1400 dollar

Laten we er verder geen doekjes om winden: de Tag Heuer-smartwatch gaat je 1400 dollar, omgerekend 1260 euro, kosten. Wanneer de smartwatch naar Nederland komt, is helaas nog niet bekend, maar in oktober of november moet het polsapparaat al beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. En als we de geruchten mogen geloven, dan krijg je daar best wat voor terug: een digitaal replica van de Tag Heuer Black Carrera, die er als het originele horloge uitziet. Dan mag je voor jezelf bepalen of je dat bijna 1300 euro waard vindt.

De Tag Heuer-smartwatch heeft nog geen naam meegekregen, maar inmiddels weten we wel dat het slimme horloge zo'n veertig uur meegaat. Dat zei althans Jean-Claude Biver, die aan het hoofd van het bedrijf LVMH staat, verantwoordelijk voor de horloges. Ter vergelijking, want die maken slimme horlogemakers tegenwoordig graag: de Apple Watch gaat 'slechts' achttien uur mee, bij 'normaal' gebruik. Overigens hoopt Biver dat Apple miljoenen Watches verkoopt, zodat er een groep mensen opstaat die iets anders wil en deze watch koopt.

De Zwitserse horlogeproducent Tag Heuer liet vorig jaar al weten dat het bedrijf bezig is met een smartwatch, kort nadat Apple de Apple Watch aankondigde. Tag Heuer gaat nu samenwerken met Intel en Google om een digitale versie te ontwikkelen van één van de meest iconische Tag Heuer-uurwerken, de originele zwarte Carrera. Volgens een bron van Reuters gaat de smartwatch nog steeds op de 'normale' versie lijken, en wordt het dus geen computer voor op je pols. Wanneer de horloge naar Nederland komt, is helaas niet bekend.