Jouw ontwerp voor een nieuwe wijzerplaat op de nieuwste Android Wear-horloges van Google, die deze herfst worden gepresenteerd. Dat is de hoofdprijs van een prijsvraag die Google heeft uitgeschreven.

Wijzerplaat

Alle creatievelingen die een unieke watchface voor de nieuwe Android Wear-horloges van Google kunnen bedenken, mogen meedoen. Je hoeft er niet eens een knappe watchfacemaker voor te zijn; een ontwerp op de achterkant van een bierviltje is ook goed. De prijsvraag is uitgeschreven door Google in samenwerking met Paper Mag, en de jury zit vol bekende stijliconen.

Juryleden

Designer Cynthia Rowley, stijlicoon Jenné Lombardo, Beyoncé’s stylist Ty Hunter, Android Wear designer Morten Just, en Paper’s hoofdredacteur Mickey Boardman zitten in die jury. Het is hun taak om de vijf mooiste wijzerplaten uit te kiezen, die straks op de nieuwe Android Wear-horloges zullen prijken.

'Alles mag'

De zoektocht naar de beste watchfaces is wereldwijd, dus je moet wel een extreem goed idee hebben om hem te winnen. Iedereen mag meedoen. "Of je nu een design-student bent, of gewoon een modeliefhebber. Het is ook niet nodig om een computer whizkid te zijn. Neem een foto, teken op een servet, speel met textiel, verf het op een doek: alles wat je inspireert mag en wij willen het zien!" schrijft Paper Mag in de aankondiging van de prijsvraag.

Android Wear

De vijf wijzerplaten die de jury uit het aanbod gaat kiezen, worden omgezet tot volledig functionerende Android Wear-watchfaces die zowel voor Android- als iOS-gebruikers ter beschikking worden gesteld en de hele herfst worden getoond in de Android Wear-collectie die dan zal verschijnen. Een van de vijf prijswinnaars krijgt nog wat meer: uiteraard een Android Wear-horloge, maar ook een van de juryleden als 'mentor' en een trip naar de Paris Fashion Week.

Instagram

Tot 15 september kunnen ontwerpen worden ingeleverd. Alles wat je hoeft te doen, is het design op Instagram posten, met de hashtags #AndroidWear en #WearWhatYouWant.

Meer weten over watchfaces en wijzerplaten voor Android Wear? Hier zijn Wearablesmagazine's tips, tips en nog veel meer tips.