Eerder kwam naar buiten dat de productie van de XIaomi Mi Band 2 vertraging had opgelopen. Nu geeft het bedrijf aan dat de problemen achter de rug zijn. Wellicht hebben die problemen ervoor gezorgd dat de aankondiging van de fitnesstracker niet doorging afgelopen week.

Productie Xiaomi Mi Band 2 terug op schema

Enkele dagen geleden organiseerde Xiaomi een groot evenement, waar het bedrijf de Xiaomi Mi Max aankondigde: een smartphone met een scherm van maar liefst 6,44-inch. Echter, het schijnt de bedoeling te zijn geweest dat de Xiaomi Mi Band 2 ook zou worden aangekondigd, maar door productieproblemen werd die aankondiging mogelijk vooruitgeschoven. Nu laat de fabrikant weten dat de productie van de onaangekondigde, maar zeker aankomende tracker weer op schema ligt. De Mi Band-opvolger is dus zeker aanstaande.

[irp]

De bestuursvoorzitter van Xiaomi heeft de fitnesstracker zelfs al laten zien voor de oorspronkelijke aankondiging. Daarnaast is er wat informatie over het apparaat beschikbaar. Zoals je op de foto kunt zien krijgt de Xiaomi Mi Band 2 een scherm, terwijl zijn voorganger dat niet had. Op dat scherm zou je allerlei informatie zien waar je eerder een app voor nodig had, zoals de tijd, genomen stappen en je hartslag, maar dat is op moment van schrijven niet met zekerheid te zeggen. Wanneer de aankondiging nu plaatsvindt, is niet bekendgemaakt.