Het productieproces van de Fitbit Flex 2 is behoorlijk ingewikkeld, geeft de bestuursvoorzitter van het bedrijf aan. Daarnaast heeft de man bekendgemaakt dat er binnenkort nieuwe 'form factors' worden onthuld, maar wilde daar verder niets over kwijt.

Productieproces Flex 2 ingewikkeld

Fitbit heeft onlangs de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. Niet lang daarna zakte het aandeel op de beurs in, omdat het momenteel niet zo goed gaat met het bedrijf. Ook de voorspellingen voor het vierde kwartaal zijn niet rooskleurig: de vraag naar haar fitnesstrackers neemt af, de markt in Azië zal behoorlijk gaan inkrimpen en er kan momenteel niet worden voldaan aan de vraag naar de Fitbit Flex 2. Dat is de nieuwste fitnesstracker van het bedrijf, die we deze week hebben gerecenseerd op Wearables Magazine.

[irp posts="8190" name="Review: Fitbit Flex 2, waterdichte fitnesstracker"]

Dat de tracker last heeft van een lage bevoorrading heeft te maken met het feit dat het product lastig te fabriceren is. Ondanks het feit dat het apparaat er simpel uitziet, is dat proces dus best ingewikkeld, geeft bestuursvoorzitter James Park aan.

It’s fairly complex and that’s due to its incredibly tiny form factor. I think it’s the smallest device [of that form factor] on the market and that made it incredibly difficult to swim-proof it and to find batteries for it. We had to move to a fully automated production process to make the product, so there were a lot of things we had to learn a long the way. [It's a] non-optimal production process.

Daarnaast heeft Park laten weten dat de release van de Apple Watch Series 2 nog voor weinig tot geen impact heeft gezorgd op de verkopen van de fitnesstrackers. Ook zullen er in 2017 'nieuwe form factors' gaan verschijnen, aldus Park, maar meer is daar niet over bekend.