Oculus werkt momenteel aan een prototype virtualrealitybril met verstelbare lenzen. Deze varifocale lenzen moeten ervoor kunnen zorgen dat dingen die dichtbij staan veel scherper in beeld kunnen worden gebracht. Intern wordt er naar deze speciale bril verwezen als de Half Dome.

Oculus-bril met varifocale lenzen

De tweede dag van de F8-conferentie van Facebook staat geheel in het teken van de toekomst. Privacyschandelen en datingopties maken plaats voor bijvoorbeeld het prototype waar Oculus achter de schermen aan werkt. Dit is een virtualrealitybril met verstelbare lenzen, die objecten die dichtbij in beeld worden gebracht, scherper in beeld kunnen brengen dan nu het geval is. Deze bril wordt de Half Dome genoemd, maar dat zal waarschijnlijk niet de naam worden wanneer die op de markt wordt uitgebracht. Het is voorlopig wel de projectnaam.

De varifocale lenzen kunnen omhoog en omlaag bewegen, om dus altijd objecten scherp in beeld te brengen. Daarvoor lijkt Oculus gebruik te maken van technologie die de positie van de ogen volgt. Veel brillen worstelen nog wel eens met een object dat te dichtbij staat, dus was dit een probleem dat een oplossing nodig had. Bovendien is het gezichtsveld breder gemaakt tot 140 graden (tegenover de 110 op de Rift), waardoor je ook beter om je heen kunt kijken. En dat terwijl de bril niet aanzienlijk groter of zwaarder lijkt te zijn dan de huidige bril.