De maker van de populaire PSP-emulator PPSSPP heeft de software al uitgebracht voor de Oculus Rift-virtual reality-bril. Een emulator is software waarmee je de hardware van een spelcomputer simuleert, binnen een andere software-omgeving.

Speel PSP-spellen op Oculus Rift met PPSSPP

Of je nu al een Oculus Rift hebt (een ontwikkelaarsversie) of van plan bent er eentje volgend jaar te kopen, dan wil je hem ongetwijfeld gaan gebruiken voor het spelen van videogames. Ja, er zijn ook andere dingen die je met virtual reality kunt doen, maar het lijkt er toch echt op dat gaming de main focus wordt van virtual reality. Of dat nu een game is die voor Oculus Rift gemaakt is of voor een andere console, maakt in dit geval niet uit - weet dat je in elk geval de optie hebt op PlayStation Portable-spellen te spelen met die bril op het hoofd.

Want de populairste en meest uitgebreide PSP-emulator is uitgebracht voor Oculus Rift: PPSSPP. Deze emulator maakt al furore op Android en maakt nu dus de overstap naar virtual reality. Je kunt dus originele PSP-spellen spelen met Oculus Rift, die zijn voorzien van een stereoscopisch 3D-effect. Verwacht echter niet dat elk PSP-spel straks speelbaar is met Oculus Rift, omdat het overzetten voor nogal wat problemen kan zorgen. Check in elk geval het filmpje hierboven, om te zien hoe de game Crisis Core: Final Fantasy VII eruit ziet in vr.

Je kunt PPSSPP via deze link downloaden voor Oculus Rift.