Sony heeft een speciale controller voor de PlayStation VR aangekondigd waarmee je gemakkelijker de schietgames kunt spelen, genaamd PSVR Aim Controller. De vorm van het apparaat doet ons denken aan die lichtgeweren die je vroeger in de arcadehallen tegenkwam.

Dit is de PSVR Aim Controller

De PlayStation VR komt over enkele maanden, dus is het logisch dat Sony er flink op heeft ingezet tijdens deze E3, een grote en belangrijke gamebeurs in de Verenigde Staten. Niet alleen hebben we de releasedatum van het apparaat gekregen, ook hebben we enkele games voorbij zien komen (zoals eentje van Batman, Resident Evil of verschillende spellen van Ubisoft). Nu toont het entertainmentbedrijf een accessoire voor de virtual reality-headset: PSVR Aim Controller. Met deze controller kun je gemakkelijker schietgames spelen.

Deze accessoire kun je gebruiken voor de game Farpoint - maar in de toekomst mogelijk ook voor andere spellen. Deze controller is overigens geen houder voor de Move-controller die je los aanschaft. Nee, in het stuk plastic zit alles dat je nodig hebt om meteen te kunnen knallen - zelfs die Move-controller dus. De studio achter de game Farpoint noemt de PSVR Aim Controller het beste middel om schietgames in virtual reality mee te spelen. Het is op moment van schrijven niet bekend wat de controller kost en wanneer die zal verschijnen.