Met de virtual reality-app Public Speaking For Cardboard is het mogelijk te oefenen met presentaties geven en spreken voor een groot publiek. De app is nu gratis te downloaden vanuit Google Play.

Oefen met presenteren in Public Speaking For Cardboard

Over het algemeen vinden veel mensen spreken in het openbaar lastig, moeilijk of vervelend. Daarom kan het geen kwaad om dat zo nu en dan eens te oefenen, zeker wanneer je voor je werk of voor een presentatie op school gedwongen wordt dit te doen. Heb je thuis een Google Cardboard-virtual reality-doos liggen, dan kun je nu aan de slag met Public Speaking For Cardboard. Deze virtual reality-applicatie zet je midden in één van de twee zalen waarin je kunt spreken - een kleine ruimte of een groot auditorium.

In beide ruimtes is het overigens mogelijk om je eigen slides van je presentatie te gebruiken. Het publiek in beide zalen zullen je blijven aankijken (terwijl ook een gedeelte wat anders aan het doen is) en het is aan jou de taak om daar mee om te leren gaan, terwijl je ondertussen ook de tijd van je presentatie of praatje in de gaten houdt. Het is ook mogelijk om in 3D de zalen te bekijken. Tijdens het presenteren ook je ook omringende geluiden om de ervaring realistischer te maken (al is die functie ook gelukkig compleet uit te zetten).