Qualcomm heeft een teaser vrijgegeven over de aankondiging van een nieuwe processor. Op 10 september aanstaande horen we hier meer over tijdens een presentatie. Wellicht dat deze nieuwe Snapdragon-processor kan zorgen voor een frisse start van Wear OS, dat voorheen door het leven ging als Android Wear.

Qualcomm komt met nieuwe chip

Qualcomm heeft laten weten, middels een teaser, dat het bedrijf op 10 september aanstaande een nieuwe processor zal gaan aankondigen. Deze nieuwe Snapdragon-chip zal waarschijnlijk niet voor een grote revolutie op de smartwatchmarkt gaan zorgen, maar kan wel een frisse start voor Wear OS betekenen, dat voorheen Android Wear werd genoemd. Hoewel Google, Apple en Samsung veel geïnvesteerd hebben in smartwatches, blijft het vooralsnog een productcategorie dat op zoek is naar een doel of een probleem om op te lossen.
 

De nieuwe processor moet de opvolger worden van de Qaulcomm Snapdragon 2100-processor. Waarschijnlijk zal die in de herfst van dit jaar al beschikbaar zijn, waardoor niet lang daarna al de nieuwe smartwatches mogen verwachten. Mogelijk betekent dit nieuwe slimme horloges van onder meer Asus en LG, maar dat is speculatie onzerzijds. De 2100 is inmiddels al tweeëneenhalf jaar op de markt, en is dus wel toe aan een opvolger of op z'n minst een vervanger. Het wachten is nu op 10 september, dan horen we alles over de chipset.