Qualcomm heeft een eigen virtualrealitybril aangekondigd. De bedoeling is dat andere fabrikanten deze bril als basis gaan gebruiken en zelf een vr-bril gaan ontwikkelen. Ook kondigt de fabrikant de samenwerking met Leap Motion aan.

Virtualrealitybril van Qualcomm

Qualcomm heeft donderdag een virtualrealitybril aangekondigd die andere fabrikanten als basis voor hun eigen vr-bril kunnen gebruiken. Zo'n soort product wordt een 'referentieproduct' genoemd, en dient dus al referentiepunt voor andere mensen die graag zelf iets maken maar niet weten hoe ze moeten beginnen. Met de bril hoopt de fabrikant dat andere bedrijven brillen gaan ontwikkelen die andere ervaringen kunnen aanbieden dan onder andere HTC Vive en Oculus Rift gaan doen, bijvoorbeeld door een alles-in-één-bril uit te brengen.

De specificaties:

  • Snapdragon 835-processor
  • Schermresolutie van 2.560 bij 1.440 pixels (schermgrootte is niet bekend)
  • 4 GB aan werkgeheugen
  • 64 GB aan interne opslagruimte
  • Camera's aan de binnenkant (voor het volgen van de ogen)
  • Camera's aan de buitenkant (waardoor er ook gelopen zou kunnen worden met bril, zoals met de Vive al kan)

Ook kondigt Qualcomm donderdag een samenwerking aan met Leap Motion. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het volgen van handbewegingen en die bewegingen kan vertalen naar handbewegingen in de virtuele wereld.

Qualcomm gaat de bril niet direct verkopen aan consumenten, maar aan bedrijven die dus zelf een eigen vr-bril willen maken. Ook is er een programma gestart die het ontwikkelproces van zo'n bril moet gaan stroomlijnen.