Tijdens Computex Taipei in Taiwan heeft Qualcomm op dinsdag een nieuwe chip gelanceerd die vooral gebruikt moet gaan worden in de meer eenvoudige wearables. Het gaat om de Snapdragon Wear 1100, een processor die als uitbreiding geldt voor de in februari al aangekondigde Snapdragon Wear 2100.

Waar wordt de nieuwe chip voor gebruikt?

Waar de vorige chip vooral gebruikt moest gaan worden in smartwatches, lijken we de Snapdragon Wear 1100 vooral terug te gaan zien in minder complexe wearables. Zo liet het bedrijf weten de chip te willen gaan gebruiken voor horloges voor zowel kinderen als ouderen, voor fitnesstrackers, voor slimme koptelefoons en voor andere draagbare accessoires.

Engadget wist alvast de nodige informatie over de nieuwe chip naar buiten te brengen. Zo is de chip 45 procent kleiner dan Qualcomm's QSC6270 en ondersteunt de chip Bluetooth en WiFi. Ook zit er een modem op de Snapdragon 1100 waardoor er gebruik gemaakt kan worden van 4g. De chip, die vanwege zijn efficiëntie ook zorgt voor een lange accuduur, wordt vanaf dinsdag direct verstuurd naar klanten. De verwachting is dat we de chip vanaf begin volgend jaar in de nodige wearables tegen gaan komen. Qualcomm verwacht zijn chips op zijn beurt in ruim honderd apparaten terug te zien.