Vrijwel elk smartwatch dat draait op Wear OS draait op een en dezelfde chip: de Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Die processor is in februari 2016 op de markt gebracht en volgens sommigen de reden waarom echte nieuwe ontwikkelingen op het platform uitblijven. Nu komt Qualcomm echter met goed nieuws: een nieuwe chip.

Qualcomm werkt aan een opvolger

De Amerikaanse chipfabrikant laat in monde van wearables-directeur Pankaj Kedia aan de site Wareable weten dat het werkt aan een opvolger. Het werkt daarnaast samen met “meerdere partners” om Wear OS-horloges op de markt te brengen die voorzien zijn van de chip. De eerste van die smartwatches zouden in de loop van de feestdagen, dus zo rond de kerst, op de markt moeten komen.
 
Kedia stelt dat de derde generatie Wear-processoren helemaal opnieuw ontworpen is, zodat de “smartwatch-ervaring compromisloos” wordt. Zo zouden smartwatches kleiner kunnen worden gemaakt en minder van de batterij vragen. Ook werkt Qualcomm eraan om de chip zo te ontwerpen dat horloges met een always-on display zo efficiënt mogelijk werken.
  
Qualcomm is er nog niet klaar voor om specifieke details over de nieuwe chip en mogelijkheden ervan te onthullen. Wel doet hij een gedurfde belofte: het moet het “Wear OS ecosysteem significant veranderen”. Mocht je dus van plan zijn om een Wear OS-smartwatch aan te schaffen, is het misschien raadzaam om nog even te wachten.