Toeleveringsfabriek Quanta zou deze maand beginnen met de productie van de Apple Watch 2, melden Aziatische bronnen. De smartwatch zou nog niet daadwerkelijk van de lopende band rollen, maar er zouden wel tests worden uitgevoerd.

Testproductie

9to5Mac schrijft dat de start van een testproductie in januari overeenkomt met eerdere geruchten over het tijdsschema dat Apple zou willen aanhouden voor de productie van zijn tweede smartwatch. De Apple Watch 2 zou twee jaar na de eerste Apple Watch (boven afgebeeld) gepresenteerd moeten worden, ergens in april.

Camera

Eerder deden geruchten de ronde over een Apple event in maart. Apple zou achter de schermen een hele reeks nieuwe features voor de nieuwe smartwatch hebben getest, inclusief een frontcamera zodat je kunt Facetimen (videobellen) via de Apple Watch.

Nieuwe trackers

Voorts zou de nieuwe smartwatch nieuwe gezondheids- en slaaptrackers bevatten, om zo het nut voor het bijhouden van fitnessprestaties te vergroten. Wat daar precies van waar is, blijft onzeker totdat Apple zelf meer loslaat over het nieuwe product, maar de informatie lijkt wel rechtstreeks uit de toevoerbedrijven van Apple te komen.

Dunner

Afgelopen jaar zijn al enkele onderdeeltjes van de Apple Watch 2 uitgelekt. Die voeden het gerucht dat de nieuwe smartwatch een stukje dunner wordt dan de eerste Apple Watch. Het vierkante design zou echter blijven; Apple doet volgens de geruchten niet mee met de rage om smartwatches zoveel mogelijk op gewone horloges te laten lijken. Android Wear-producenten maken tegenwoordig bijna alleen nog maar ronde horloges, zoals de LG Watch Urbane of de Huawei Watch.