Misfit heeft tijdens CES 2016 een nieuwe fitnesstracker gepresenteerd die je heel gemakkelijk aan kunt zien als een normale armband vanwege zijn design. Deze tracker heeft ook bewust geen rond design, om smartwatch-dragers niet af te schrikken.

De Ray van Misfit: fitnessarmband met een klein led-lampje

Wearablemaker Misfit heeft tijdens de CES-beurs in Las Vegas de Ray aangekondigd: een modieuze fitnesstracker die je gemakkelijk aan kunt zien als armband. Op je pols draag je een buisje van aluminium, waar vergelijkbare technologie in zit als in de Shine-lijn: daarmee houdt het je stappen, afstand, calorieën en je slaap bij. De batterij gaat ook lekker lang mee: zo'n zes maand. Op het buisje zelf zit slechts één led-lampje, die kan laten zien of je een notificatie hebt op je smartphone. Voor de rest zie je dit ding niet snel aan als wearable.

Mocht je je statistieken willen inzien, dan kan dat via de Misfit-applicatie op Android en iOS. Daarnaast is de Ray ook te gebruiken in combinatie met Misfit Link, waarmee je je smart home-producten in huis kunt bedienen. Verder kun je door simpelweg te tappen op de armband zien of je nog ver weg van je dagelijkse doelen verwijderd bent: het lampje zal dat met verschillende kleuren aangeven. Onduidelijk is of dit product naar Nederland komt. In Noord-Amerika verschijnt-ie in de lente al, voor een vanafprijs van 99 dollar (bijna 93 euro).