Een Amerikaans bedrijf brengt voor 89 dollar de Reliefband op de markt. Deze wearable helpt tegen misselijkheid.

Misselijkheid

Het gaat om alle vormen van misselijkheid, ook zwangere vrouwen in het beginstadium van hun zwangerschap kunnen er iets aan hebben tegen de ochtendmisselijkheid. Kinderen die vaak wagenziek zijn, kunnen ook baat hebben bij de Reliefband. Dit is dus geen wearable die de gezondheidsgegevens monitort, maar die daadwerkelijk verbetert.

Pulsen

Dit doet de Reliefband met pulsen, die aan de binnenkant van de pols worden afgegeven. Het apparaatje wordt dus aan de onderkant van de arm gedragen. Daar bewerkt de Reliefband met pulsen in vijf verschillend instelbare sterkten de zenuw die daar zit.

Neurale netwerken

De pulsen zijn zo geprogrammeerd dat ze een golfpatroon, frequentie en intensiteit bezitten dat de neurale netwerken van het lichaam worden bewerkt om de eveneens golvende gevoelens van misselijkheid te bestrijden. Die golvende misselijkheidsgevoelens worden zo opgevangen voordat ze de maag bereiken.

Twintig minuten

Reliefband belooft dat de gevoelens van misselijkheid binnen een minuut of twintig voorbij zijn. De Reliefband wordt in Amerika door artsen aangeraden. Het anti-misselijkheidsbandje is vooralsnog niet in Nederland te koop, en de Amerikaanse webshop biedt alleen verzendingen aan naar de Verenigde Staten en Canada. Het is niet bekend of er plannen zijn om de Reliefband aan deze kant van de oceaan uit te brengen.