Een update voor watchOS zorgt ervoor dat fabrikanten van slimme banden, zoals de Reserve Strap, de accessoirepoort op Apple Watch niet mogen gebruiken. Daardoor heeft het bedrijf achter de Strap de bestellingen momenteel opgeschort.

Reserve Strap wordt voorlopig niet geleverd

Het is voor accessoiremaker niet meer mogelijk gebruik te maken van de accessoirepoort op de Apple Watch. Dat kan niet meer sinds de update naar watchOS 2.0.1, middels een update die amper in het nieuws is gekomen. Dat betekent dat de Reserve Strap, één van de eerste slimme banden voor de Apple Watch, voorlopig niet geleverd kan worden, omdat het product in feite waardeloos verklaard is. De inmiddels bekende Strap had ervoor moeten zorgen dat de Apple Watch zo'n dertig uur langer mee had kunnen gaan.

[irp]

Dit staat op de blog van de fabrikant te lezen.

Beginning with watchOS 2.0.1 an unexpected change to the Apple External Accessory Protocol disabled the functionality of Reserve Strap. Until this change, Reserve Strap functioned perfectly–extending the battery life of Apple Watch by over 150% in many cases allowing users to keep their Watch charged for up to a week.

Specifically, this bug interferes with the communication between accessories and Apple Watch. For the time being, Apple has suspended use of this port until they unveil an official MFi program for Watch. In keeping with their wishes we will also be suspending shipment of all orders until Apple supports development of smartbands.


Mocht je in de toekomst niet van plan zijn je Apple Watch te upgraden naar de nieuwste versies van het watchOS en heb je nu een Apple Watch met een oudere versie van het OS, dan kun je de Reserve Strap nog wel gebruiken. Momenteel is er nog geen MFi-programma voor de Apple Watch en de fabrikant van de smartband hoopt erop dat die er wel ooit nog komt, zodat de ontwikkeling van de slimme banden niet voor niets is geweest.