De horrorgame Resident Evil 7 komt naar PlayStation VR toe. Hoewel het een volledige vr-ervaring wordt, lijkt de virtual reality-headset niet verplicht. Sony heeft namelijk al een demo vrijgegeven op PlayStation Network, die Plus-leden nu al kunnen downloaden.

Resident Evil 7 op PlayStation VR

Sony heeft een behoorlijk spannende trailer laten zien van Resident Evil 7. Dit is een horrorgameserie die de laatste jaren meer op actie leunde dan horrorelementen en als we de onderstaande trailer mogen geloven, dan gaat de serie terug naar zijn roots. Maar daar blijft het niet bij: het spel wordt omschreven als een volledige vr-ervaring, waardoor we toch het idee hebben dat de roots echt als basis worden de gebruikt voor een volledig nieuwe game. Mocht je het spel al willen uitproberen, dan kun je nu een demo downloaden van PSN.

Maar alleen wanneer je een PlayStation Plus-account hebt. Dat is een maand- of jaarabonnement waarmee je toegang krijg tot exclusieve features op je PlayStation-apparaten, waaronder dus exclusieve gamedemo's. Omdat de demo van Resident Evil 7 nu al te downloaden is en de PlayStation VR (vanaf 13 oktober te koop) nog niet is uitgebracht, leeft de gedachte nu dat RE7 straks ook zonder PSVR speelbaar is. Het spel staat gepland voor 24 januari. Maar voor die tijd horen we ongetwijfeld of de game een exclusive is voor PlayStation VR of niet.