Ripple

De Pebble Time moet wekelijks worden opgeladen. Ripple is op Kickstarter een campagne begonnen om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een horlogebandje met zonnecellen erin, dat de Pebble Time voortdurend oplaadt. De smartwatch hoeft nooit meer aan de lader, beloven de bedenkers van de Ripple.

Kickstarter

Ripple heeft het geld nog niet bij elkaar. Er wordt gezocht naar 80.000 dollar om met het project te kunnen beginnen. Er is nu ongeveer 54.000 dollar toegezegd door mensen die het project steunen.

Zonnecellen

Als het Kickstarterproject doorgaat, krijgen zij als eerste een horlogebandje voor de Pebble Time waarin op ingenieuze wijze zonnecellen zijn verstopt onder het scherm. Daar vangen de cellen geen zonlicht op, maar daarvoor is het bijzondere bandje bedoeld. Met optische technieken worden zonnestralen via het bandje naar het zonnepaneeltje onder de Pebble Time geleid, waar een oplaadunit zit dat het horloge direct kan opladen.

Dik bandje

Het bandje is wel erg dik en de Pebble Time moet erin worden geklikt, waarbij het originele bandje eraf moet worden gehaald. Maar wie dat voor lief neemt, hoeft zijn smartwatch nooit meer op te laden, beloven de technici die de Ripple hebben ontwikkeld. Een uurtje zonlicht op het bandje moet goed zijn voor dertien uur horlogetijd.