Het Amerikaanse bedrijf Royole heeft een virtual reality-headset aangekondigd die er, in tegenstelling tot veel andere VR-brillen, wel een beetje uitziet aan de buitenkant. De Royole Moon wordt verkocht voor 800 dollar.

3D virtueel theater

Royole omschrijft zichzelf als een wereldwijde pionier en innovator op het gebied van flexibele schermen, sensors en slimme apparaten. De Moon wordt geen virtual realitybril genoemd, maar een '3D virtueel theater' dat bestemd is voor het vertonen van films, games en meer. Er zit een ultra high resolutie Amoledscherm in - met meer dan 3000 pixels per inch - waardoor de virtuele wereld er heel echt moet uitzien. Een schaalbaar 800-inch scherm met realistische 3D-effecten wordt beloofd. Toch worden de ogen niet vermoeid, zoals in sommige andere VR-headsets, vanwege dat Amoledscherm, belooft Royole.

Oorschelpen

Voorts is deze headset uitgerust met ruisonderdrukkende oorschelpen en is het apparaat opvouwbaar. Om aan te geven dat het hier om een stijlvol apparaat gaat, is samenwerking gezocht met R&B-zanger Akon, die voor de gelegenheid bij Royole is aangesteld als creatief directeur.

Royole Moon a

Moon OS

Royole prijst de bril aan als een opvouwbaar virtueel theater dat superhoge kwaliteit 3D-beelden levert met de vrijheid om hem overal te gebruiken. De Moon loopt op een zelfontwikkeld besturingssysteem, Moon OS. Daardoor is er geen aparte controller nodig bij dit apparaat.

Voor brildragers is het handig te weten dat deze bril een switch heeft waardoor ze hun eigen bril kunnen afzetten, omdat de Moon zelf op de juiste sterkte valt in te stellen.

Gameconsole

De content voor de bril, video's en games, kan gestreamd worden vanaf een smartphone, tablet, set-top box, pc, tv of zijn eigen interne opslaggeheugen. Ook kan er een externe harddisk aan worden gehangen of een bestaande gameconsole van de laatste generatie. Moon OS stelt de gebruikers in staat om games en video-apps te installeren zonder restricties, belooft Royole. Hdmi, usb on the go en draadloze verbindingsmogelijkheden zorgen ervoor dat het aan content niet zal ontbreken.

799 dollar

De Moon-headset is in de kleuren wit, zwart en goud te krijgen. Vanaf 23 september is de headset te bestellen voor 799 dollar op www.royole.com.