Runeblade

De Apple Watch ligt al bijna in de winkels, en de eerste ontwikkelaars onthullen al hun creatieve apps. Zo ook Runeblade, een RPG voor op je pols.

Runeblade

De Apple Watch is in Amerika al te bestellen, tot de grote vreugde van veel Apple-fans. De eerste recensies van Apple's smartwatch zijn nou niet bepaald positief te noemen, maar dat hindert ontwikkelaars niet allerlei nieuwe en creatieve apps te bedenken voor het slimme horloge. De Apple Watch is een compleet nieuwe productcategorie met legio nieuwe mogelijkheden, dus het wordt interessant om te zien wat ontwikkelaars daarmee gaan doen. Vooral games zijn interessant, want hoe gaan ontwikkelaars met zo'n klein schermpje en beperkte accuduur  doen? Runeblade denkt het antwoord op die vraag te hebben, een RPG die je steeds een paar seconden speelt.

Volgens de ontwikkelaars van het spel speel je Runeblade heel vaak een paar seconden lang, wat natuurlijk goed kan omdat de Apple Watch op je pols rust. Het verhaal van de game is iets minder uniek dan het concept: je bent een held die in een grote bedreigende wereld allerlei vijanden en monsters moet verslaan. Dat vechten doe je in korte potjes van ongeveer tien seconden of minder, waarna je weer verder kan gaan waarmee je bezig was. Door de simpele graphics en korte potjes belast Runeblade niet al te erg de batterij van de Apple Watch, waardoor je ietsje zorgelozer kan spelen. Binnenkort verschijnt het gratis spel in de App Store, tegelijkertijd met een grote hoeveelheid andere Apple Watch apps, op 24 april.

Waarschijnlijk gaan we de komende tijd veel van dit soort spelletjes zien: korte gameplay met simpele interfaces. Veel meer is op dit moment gewoon nog niet mogelijk, al helemaal door de zeer beperkte accuduur van de Apple Watch. Toch zijn veel grote ontwikkelaars logischerwijs bezig met het ontwikkelen van spelletjes voor smartwatches, waaronder de ontwikkelaar van Tiny Tower. Hopelijk kunnen we binnenkort ook in Nederland spelletjes spelen op onze pols, wanneer de Apple Watch ook hier te bestellen is.