Runister is een applicatie waarmee je geld verdient door simpelweg te rennen of te lopen. De app is alleen voor iOS verkrijgbaar nu. Daar heeft de applicatie al ruim zesduizend gebruikers. Of de app ook naar Android komt, is op dit moment niet bekend.

Download Runister voor iOS

Er staat een app in de App Store voor iOS waarmee je geld kunt verdienen door simpelweg te rennen of te lopen. Hoe meer kilometers je aflegt, hoe meer geld je zult verdienen, is het idee. Aanvankelijk is Runister de zoveelste gratis applicaties waarmee je je prestaties op het gebied van rennen kunt bijhouden. Maar wanneer je maandelijks 1,99 euro betaalt, dan krijg je toegang tot 'de pot'. Dat is als het ware een pot met geld waar fanatieke renners van worden betaald. Zeg nog niet je baan op, want je kunt er helaas niet rijk mee worden.

Er zijn namelijk verschillende levels aanwezig. Op het eerste niveau zul je vier cent per kilometer verdienen, terwijl dat op level zeven (het hoogste level) kan oplopen naar 1,74 euro. Dat is nog steeds minder dan de 1,99 euro per maand. Maar wanneer je vijf kilometer loopt of rent, dan kom je al gauw uit op meer dan acht en een halve euro. Door mensen geld te beloven, hopen de makers mensen te kunnen motiveren meer te rennen, geven ze aan in een interview met Vice. Eén gebruiker loopt nu zelfs al negenhonderd kilometer per maand.