Runkeeper heeft een update uitgebracht voor de Apple Watch-applicatie. Met een Series 2 kun je nu je workouts tracken zonder iPhone. De app ondersteunt nu vier type workouts zonder tussenkomst van de iPhone, waaronder rennen en fietsen.

Update voor Runkeeper op de Apple Watch

Runkeeper is geüpdatet op de Apple Watch. Eigenaars van een Apple Watch Series 2 kunnen voortaan zonder tussenkomst van een iPhone vier type workouts tracken: rennen, lopen, fietsen en anders. Daarvoor maakt de app gebruik van de ingebouwde gps-chip van het slimme horloge van Apple. Ook zal de interface van de applicatie ietwat anders aanvoelen. Zo kun je tijdens het fietsen het gps-signaal in de gaten houden, bijvoorbeeld. Met deze functie kun je ook voor jezelf een beeld krijgen van de plekken waar wel en geen goede verbinding is.

Daarnaast zie je tijdens je workouts ook altijd je hartslag in beeld staan, helemaal onderop. Zo krijg je voor jezelf een beeld wanneer je hart harder moet werken. Mocht je later je iPhone alsnog open voor meer statistieken, dan kun je zelf aanpassen wat je wil zien. Middels audio-aanwijzingen zal de Apple Watch-app ook aangeven wanneer je een bepaalde afstand hebt afgelegd. En na het sporten laat de applicatie een algemeen beeld van je prestatie zien. De nieuwe versie wordt nu uitgerold en is al te vinden in de App Store, via de link hieronder.