Runtastic, producent van gezondheids- en fitness-apps en onderdeel van Adidas, kondigt een horloge met een aantal sensoren aan. Het is geen volledige smartwatch, maar echt een analoge klokje dat ook werkt als activiteitentracker.

Runtastic Moment: analoge horloge annex activiteitentracker

Runtastic kennen de fanatieke snelle wandelaars onder ons vast als de gezondheids- en fitness-applicatie waarmee je allerlei statistieken kunt bijhouden van je sportsessie. Vorige maand nog werd het bedrijf overgenomen door het gigantische sportmerk Adidas, waarbij de belofte werd gemaakt dat Runtastic volledig onafhankelijk zou blijven. Maar wellicht heeft het toch iets meer geld gekregen voor de ontwikkeling van Runtastic Moment.

De Runtastic Moment is een analoge horloge met enkele sensoren aan boord. Het is daardoor in staat om het aantal voetstappen, je slaappatroon, verbrande calorieën en actieve minuten bij te houden. Ook kun je het horloge tot driehonderd meter onder water houden waardoor je er ook prima mee kunt zwemmen, terwijl het horloge nu nog niet gebruikt kan worden voor die activiteit. In de toekomst kan dat mogelijk nog wel gaan gebeuren, aldus Runtastic.

runtastic-moment-press-lede

Runtastic gokt dat het ietwat slimme horloge zo'n zes maanden op één batterij meegaat - zo'n plat en rond ding. Dat is uiteraard aanzienlijk meer dan de concurrentie, maar dat zijn dan ook veelal volledige smartwatches. De Runtastic Moment is te gebruiken in combinatie met zowel Android als iOS, waar het door middel van een Bluetooth-verbinding connectie kan maken en informatie kan uitwisselen. Mogelijk via de bestaande Runtastic-applicatie, of wellicht een nieuwe.

De Runtastic Moment wordt in twee formaten uitgebracht, namelijk de Fun- en Basic-varianten. Beide modellen beschikken over een roestvrijstalen behuizing, een siliconen band en kosten 130 dollar. Het verschil tussen beide versies is dat de Basic een grotere wijzerplaat heeft. Ook zijn er nog de Elite Moment en de Moment Classic, die 180 dollar kosten en zijn voorzien van een zwarte leren band. De laatstgenoemde zal verkrijgbaar zijn in de kleuren goud, zilver en rosé.