Samsung heeft de applicatie S Health van een update voorzien. Daardoor is het mogelijk meerdere apps met fitnessdata te koppelen aan het platform, waardoor je een handig overzicht krijgt van de dingen die je op een dag doet - zonder daar meerdere apps voor nodig te hebben.

Download de update voor S Health

S Health kan een handige applicatie zijn wanneer je in het bezit bent van een Samsung-smartphone. De app kan als een centraal punt dienen voor je fitnessactiviteiten (net zoals Google Fit dat kan zijn), maar tot op heden werden er nog maar weinig externe applicaties van grote fitnesstrackermakers ondersteund. Nu heeft de fabrikant van populaire consumentenelektronica een update voor het platform uitgebracht die dat wel toestaat. Nu kun je data uit Fitbit, Jawbone, Microsoft Health, Misfit, Runkeeper en Strava importeren en in kaart brengen.

Dat betekent dat je dus niet meerdere apps hoeft te gebruiken wanneer je dat niet wil en met S Health in één overzicht kunt zien wat je vandaag precies gedaan hebt. Gebruik je de ene app voor het bijhouden van je slaap en de andere voor het tracken van je run? Dat kun je nu allebei, in een oogopslag, terugzien binnen de S Health-app op Android. Je gaat daarvoor naar de instellingen van de app en tapt op het kopje waar je de verbonden diensten vindt. Daar kun je een dienst naar keuze toevoegen. Je vindt de app hieronder in Google Play.