Apple heeft een speciale Edition uitvoering van de Apple Watch, en die exclusieve versies van het horloge beginnen bij een prijs van tienduizend euro. Voor de meesten van ons is dat natuurlijk een beetje (veel) te gek. Maar het kan natuurlijk altijd gekker. De Christophe & Co Armill is daar een prachtig mooi voorbeeld van, want deze wearable is met een prijskaartje van honderdvijftigduizend dollar voor zover wij weten de duurste wearable op de markt. Maar niet getreurd; de goedkopere versies van deze armband beginnen al bij vijfenzeventigduizend dollar!

Deze armband is natuurlijk voorzien van de meeste bijzondere materialen in de wereld, voorzien van edelmetalen en diamanten die gecombineerd worden met de meest moderne technieken en materialen. Zo is het binnenste frame van carbon fiber, een frame dat gemaakt wordt door een bedrijf dat Formule 1 teams tot zijn klantenkring rekent. Bijzondere keramische elementen en puur handwerk maken al de armbanden uiteindelijk tot kleine kunstwerken. De inspiratie komt duidelijk voor uit de massief gouden armbanden die door vroegere heersers gedragen werden.

Voordat we eindelijk naar het slimme gedeelte van deze armband kijken moet gezegd worden dat het design voor deze armbanden is gemaakt door designhuis Pininfarina, bij de autoliefhebbers onder ons ongetwijfeld bekend vanwege hun historie met Ferrari. Het designhuis is de laatste jaren echter steeds actiever geworden op het gebied van juwelen en architectuur, en dit is daar gewoon het 'zoveelste' voorbeeld van. Zonder van de exclusiviteit af te doen natuurlijk.

Goed, het is pas een wearable als een een slim element verwerkt zit in de armband. En hoewel de standaard stappenteller mist is dit toch nog best een bijzondere wearable. Net als een automatisch mechanisch horloge is er een element in de armband die helpt het toestel opgeladen te houden. In combinatie met een draadloze laadtechniek hoef je als gebruiker de armband als het goed is maar eens per jaar af te doen om 'echt' op te laden. De armband is voorzien van Bluetooth LE en NFC en staat in constante verbinding met telefoon zodat oproepen en notificaties via trillingen je aandacht kunnen vragen. Exclusiever zijn de speciale authenticatiefeatures die verwerkt zitten in de armband. Zo moet de armband je toegang kunnen geven tot events die alleen bij de doelgroep van dit product bekend zijn en staat een exclusief lidmaatschap tot een of andere club natuurlijk ook op de feature-list van de deze armband. Overige functies zijn communicatie met je jacht, jet en smart villa. En draadloos betalen natuurlijk. Voor meer details verwijzen te graag door naar de website van van Christophe & Co.