Samsung Ahead. Dat wordt de naam van een nieuwe, helm-achtige wearable, waar de Koreaanse fabrikant achter de schermen aan werkt.

Ahead

Over Ahead is nog niet zoveel bekend. De naam is nog maar net uitgelekt via de registratie van een merknaam en een logo. De Koreanen hebben dit ingeleverd bij het patentbureau met een summiere omschrijving, waaruit blijkt dat het om een nieuwsoortige wearable gaat die Samsung nog niet eerder heeft geproduceerd.

Augmented reality

De nieuwe wearable wordt omschreven als een draagbare computer in de vorm van een helm, en als 'overige wearable apparaten'. Wellicht gaat het om een vorm van augmented reality, zoals de Microsoft Hololens, wellicht is het iets heel anders. Augmented reality wordt echter vaak in verband gebracht met glas, want de echte wereld wordt hierin gecombineerd met virtuele objecten, zoals in de Google Glass-bril. Daar is in de registratie-omschrijving echter geen sprake van.

Smartphone in de vorm van een helm...

In ieder geval zijn er nog wat andere zaken die enig houvast bieden. De helm wordt op diverse manieren omschreven. 'Smartphone in de vorm van een helm', en voorts wordt beschreven hoe die helm wordt volgezet met allerlei digitale communicatie-apparaten. Ook audio- en video-apparaten en -instrumenten horen erbij.

...Of een gewone motorhelm?

Wellicht is het een motorhelm die voorzien is van wat slimme communicatiemiddelen; dat kan ook nog. Dat zou wel de eerste keer zijn dat Samsung zich met zoiets bezig houdt. Maar net zoals Google zijn werknemers in staat stelt om eens iets geheel nieuws te ontwikkelen, wordt dat ook bij Samsung gedaan, in het geheime C-Lab waar al eens slimme broekriemen vandaan kwamen. Wellicht komt het idee hier vandaan.