Samsung heeft laten weten dat het bedrijf werkt aan een nieuwe wearable. Dit zou echter geen full-fledged smartwatch moeten worden. Wat voor wearable product het dan precies wordt, is op moment van schrijven helaas nog onduidelijk.

Nieuwe wearable van Samsung op komst

De Samsung Gear S3 is nu al een tijdje beschikbaar en dus is het tijd om vooruit te kijken: waar werkt het Zuid-Koreaanse bedrijf nu aan en wat mogen we verwachten op het gebied van wearables? Wat er precies in het verschiet ligt, is nog niet geheel duidelijk. Wel weten we dat de fabrikant werkt aan een nieuwe wearable, maar dat die wearable in elk geval niet de Gear S4 zal worden. Dat wordt gebaseerd op het feit dat het bedrijf aan de community om feedback vraagt met betrekking tot een nieuw, nog onaangekondigd product, aldus SamMobile.

Waarschijnlijk wordt het een fitnesstracker, die eruit komt te zien als een smartwatch. Ook moet dit product "maximum comfort" aanbieden, "with a smaller body and thinner watch straps, which are also replaceable to allow the consumer to personalize their watch as they see fit." Het lijkt er dus op dat Samsung de basis van een smartwatch wil gebruiken voor een persoonlijke fitnesstracker. Het apparaat zou je activiteiten, gewicht, stappen en nog veel meer kunnen bijhouden. Wellicht wordt het een soort crossover van de Gear Fit en Gear S.